A fürjtojás jótékony hatásai

Fürjtojás élettani hatásai A fürjtojás ínyencségnek számító tojásfajta. A fürjtojás igen apró méretű, héja fehér alapon barna pettyes, ami a leggyakoribb, de a színe és rajzolata mindig más, alakja megegyezik a normál tojáséval. Egy fürjtojás tömege körülbelül 10 gramm, energiatartalma 15 kcal. Bel tartalmát tekintve egy tyúktojás energiatartalma 5-6 darab fürjtojásnak felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és a legalacsonyabb a koleszterin szintje.  A legegészségesebb és legbiztonságosabb tojás, az eddig nyersen elfogyasztható tojások közt.

Az apró fürjtojásokat továbbá keményre vagy félkeményre főzik és salátákba, aszpikokba teszik. Buggyantott tojásnak is kitűnő. Fürjhús elkészítése 1 felnőttre 2 fürjet kell számolni. A legjobb része a mell, szárny, comb. A fel nem sorolt húsrészeket és belsőséget levesként dolgozzuk fel. A felsorolt részeket, mint a csirkéknél alkalmazhatjuk pörköltnek, rántott húsnak, sültnek és stb.. Íze omlósabb, mint a csirke húsa, melle nem száraz és enyhén rostos inkább szaftosabb. furjtermekek-hu-quailfarm-005 Fürjtojás élettani és gyógyító hatásaihoz kerüljük a dohányzást, a minden koffein tartalmú italokat (a kóla félék, kávéfélék), alkoholokat (a sör, bor, szeszesital fogyasztását).

A fürjtojás összetétele és élettani hatása A mai rohanó világban az emberek többsége stresszel teli életet él. Ezzel hozzásegítjük a szervezetünket a tudatlan romboláshoz melynek ára a gyógyszerezés, a kórház és a korai halál. A másik csoportja az embereknek, akik az egészséges életmódot választják. De sajnos az egészséges életmódhoz egészséges, vegyszermentes és természetes nem ipari eljárással készült élelmiszert kellene fogyasztani. A boltokban kapható legtöbb élelmiszer, ipari termék és ezek nem tudják biztosítani a szükséges tápanyagot, sőt inkább génkezelt és emulátorral összeállított rákkeltő tápok. Továbbá rendkívül széles választékban  kaphatók a népszerű táplálék-kiegészítők, ami mesterséges vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint egyéb gyógyszerekkel van kombinálva.

Van azonban egyedülálló a maga természetes életadó termék –  a méz, az almaecet mellett, a fürjtojás, amelyek képesek teljes körűen biztosítani és fenntartani a normális szintet az emberi szervezetben. A fürjtojás, a méz és az almaecet ott koncentrálódik, ahol szükséges és kipótolja azokat a hiányosságot, ami az emberi szervezetből hiányzik és a biológiai folyamathoz szükséges.

Fürjtojás és húsának jótékony hatásai: A japán fürj fogyasztásának egészségügyi kockázata nulla. Ismeretlen fogalom a szalmonella (csak a szakszerű tenyészetben!), és az étel allergiás rohama vagy kialakulása Fürjhús elkészítéséhez, 1 felnőttre 2-3 fürjet kell számolni. A legjobb része a mell, a szárny, és a comb. A fel nem sorolt húsrészeket és belsőséget levesként dolgozzuk fel. A felsorolt részeket, mint a csirkéknél alkalmazhatjuk pörköltnek, rántott húsnak, sültnek és stb.. Íze omlósabb, mint a csirke húsa, melle nem száraz és enyhén rostos. A magasabb zsírtartalma miatt inkább szaftosabb.

Élettani hatásai: Az emberi szervezetre mellékhatás nélküli kiváló étrend. Ajánlható gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek és betegeknek. A fürjtojás, amelyek képesek teljes körűen biztosítani és fenntartani a normális szintet az emberi szervezetben, ott koncentrálódik, ahol szükséges, és kipótolja azokat a hiányosságot ami az emberi szervezetből hiányzik, és a biológiai folyamathoz szükséges.

Az immunrendszer egyensúlyának helyreállítása: Ha a szükséges készlet az emberi szervezetből hiányzik (például az aminosavak, a vitaminok, és az ásványi anyagok), és tápanyag diéta eredménye alacsonyabb, romló egészségi állapothoz és különböző betegségekhez vezethet. Gyógyítására nagy mennyiségű természetes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és esszenciális aminosavak rendszeres használatával, amit fürjtojással fogyasztunk, ahhoz vezethet, hogy a hasznos anyag felhalmozódik a szervezetben, és ezért – javítja az immunrendszert  és a különböző betegségeket megszünteti. A rák elleni kezelésben klinikai kutatások alapján az orvosok úgy vélik, hogy fürjtojás összetételében lévő összetevőkkel, igen eredményes hatást érnek el a gyógyításban. Az ő nézeteik szerint, például egy asszony, ha rendszeresen fogyaszt fürjtojást, meg tudja védeni magát az emlőrákkal szemben. Mivel a rák, a háttérben éppen csökkent immunitás van. Fürjtojás, fogyasztása jó hatással van a szervezetre. Az emésztőrendszer működését, és a szív-és érrendszer tevékenységét normalizálja. Folyamatban lévő akut légzőszervi fertőzéseket (náthát és influenzát) megszünteti.

A fürjtojással sikeresen kezelhető a krónikus epehólyag-gyulladás, az asztma, a szívbetegség és az idegrendszer. Jó hatással van a cukorbetegekre (CSAK natúr tojás fogyasztásánál!) Gyerekek kamaszkori hirtelen növekedését, amit görccsel jár, késlelteti. Állapotos asszonyok fogát és csontozatát megerősíti, ha 1 fürjtojás héját lisztporrá zúzzuk, és pohár vízzel elfogyasztják naponta kétszer egy teáskanálnyit. A fogyasztása a fogszuvasodásra és a hajhullásra is jótékony hatással van. furjtermekek-hu-quailfarm-008

A Fürjtojás erősít: A magas vitamin-tartalma, és nagy mennyiségű foszfor, kálium, vas elősegíti az agy jobb működését és javítja a memóriát. Az a személy, aki rendszeresen fogyasztja a fürjtojást, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lesz. Lizozim egyik anyag a nyolc esszenciális aminosavak közül, amely nem fordul elő az emberi szervezetben. Lizozim gátolja a káros mikroorganizmusok fejlődését a szervezetünkben. Ezért a fürjtojás, fürjhús fogyasztása pozitívan befolyásolják a gyermekek szellemi fejlődését. A nagy mennyiségű természetes ásványi anyagok bevitelével, az áldott állapotban lévő nők fogait és csontozatát tehermentesíti. A fürjtojás elősegíti a mérgek eltávolítását a testből. Erősíti a csontokat. Hasznos a prosztata, szív-, máj-, vese-, gyomor-, hasnyálmirigy és más létfontosságú szervek gyógyításában. Nincs ellenjavallat a fogyasztásban idős betegek esetében, mert ellentétben csirketojásban a fürjtojás nem emeli meg a koleszterin szintet. A fő előnye, fürjtojás és húsa nem tartalmaz szalmonellát.

Ellenállóvá teszi a szervezetet: Nyersen vagy keverve, tejbe vagy rostos üdítőbe nagyon jó eredményt produkálhatunk.

Fejlődésben lévő gyerek: csontozata erős lesz. az allergiát okozó tárgyakkal és élőlényekre nehezen vagy egyáltalán nem lesz fogékony. Asztmásokon, nagy segítség a tojáson kívül a hús fogyasztása. Csontritkulásban szenvedőknek, tejjel és sajttal napi 5-10 fürjtojással hatásos eredményt érnek el. (Nyersen tejjel keverve 5db. Főve, sajttal 10db tojás ajánlott).

Bevetés a sugárzások ellen: Japánban az atomtámadások elleni túlélők, majd a csernobili katasztrófa áldozatainak gyógyítására, és azoknak az orvosoknak, és atomkutatásban akik sugárzásnak vannak kitéve, napi 30 fürjtojást fogyasztottak (illetve ajánlatos a fogyasztása az ilyen helyen tartózkodóknak). A sugárzás a szervezetből hamarabb kiürül, mint más gyógyszeres kezeléssel. Ennek eredményeként normális étvágy helyre áll, a fáradtság és a fájdalom megszűnik a szívben, a szédülési panaszok csökkennek és az orrvérzés is abba maradhat.

Akik kisbabát szeretnének: A fürjtojás sok foszfort, vasat, nyomelemeket és, B1 és B2 vitamint tartalmaz. férfiaknál, a hímivarsejtek termelődését serkenti, nőknél, a petesejtérését  növeli

Bolgár recept: Keverjük össze,1.5dl italhoz 1.2 cl konyakot vagy rumot, egy szelet citrommal és egy teáskanál cukorral ízesítjük és 2 friss fürjtojást adunk hozzá. Keveréket szódával hígítsuk.

Német recept: Itatják négy nyers fürjtojással, és esznek hozzá egy evőkanálnyi vodkában áztatott diót. Az egyik értékes tulajdonsága, a fürjtojás a hosszú távú tárolása. Szobahőmérsékleten 30 napig tárolhatók, a hűtőben legfeljebb 60 napig.

Ajánlott napi fogyasztás gyermekeknek és felnőtteknek.  Használata nagyon egyszerű: 1 év és 3 év között – 1-2 tojás, 3 és 10 év között — 3 tojás, 10 és 18 év között — 4 tojás, 18 és 50 év között – 5-6, 50 év felett – 4-5 tojás. De fentiek mellett van olyan alkalmazás, ami ettől eltérhet. A nyers tojást, fő étkezés előtt fél órával, vízzel vagy gyümölcslével fogyasszuk. Csak rendszeres fogyasztás és megszakítás nélkül 3-4 hónapig fogyasszuk (de van, ami ettől eltérhet). Már két hét elteltével kezdi kifejteni a jótékony hatását a szervezetre. Ha nem isszák, a tojásokat csak megfőzzük nyers zabkásával, burgonyapürével, főzelékfélékkel vagy leves formájában is elfogyaszthatjuk. Lehet főzni egy omlettet is, De ne felejtsük el, hogy a vitaminok a 15 perces hőkezelés után, teljesen megsemmisülnek. Erre a nagyon finom kezelésére találták ki a franciák: a meleg levest, amit vörösboros levesben készítenek el.

Természetes kozmetikumok Tirozin, amely tartalmazza és fenntartja a fürjtojás egészséges színét. Ezért azt a természetes vegyületet, európai illatszeriparban a drága krémek és samponok alkotóelemei közt találjuk. A természetes kozmetikum használatával a bőr megfiatalodik, a haj fényesebb és lágyabb lesz. furjtermekek-hu-quailfarm-007

Kezelés tojáshéjjal Az ókori orvosság részeként, számos gyógyászati vegyület mellett alkalmazták tojások héját és a gránátot. Tojáshéj – az az ideális forrása a kalcium, ami könnyen emészthető. Mint köztudott, az egyik leggyakoribb betegsége a kalcium hiányakor különösen a csontoknál fordul elő – a másik leggyakoribb betegség az anyagcseréből fakadó bajok. Azt angolkór és a helytelen fognövekedés gyermekeknél, gerincferdülés, és a sérült fogak (fogszuvasodás, fogzománc sérülések), csontok törékenysége illetve csontritkulás az idősebbek körében. Rendezetlen kalcium-anyagcsere gyakran kíséri a vérszegénység, fogékonyság a náthára, az allergiára, a herpeszre az ajkakon, csökkent ellenállás a sugárzás ellen. Helyes kalcium-anyagcsere aligha okoz rossz emésztési zavarokat. A legértékesebb gránát – Orvosi kutatások kimutatták, hogy a fürj tojáshéj, amely 90%-os kalcium-karbonátot (kréta) tartalmaz, csak könnyen emészthető. Így tartalmazza az összes szükséges elemet a szervezet számára: réz, fluorid, vas, mangán, molibdén, foszfor, kén, cink, szilícium és stb. – csak 27 tétel! Különösen fontos a jelentős tartalmi a szilícium-molibdén – ez az elem igen szegényesen fordul elő, ezért a jó közérzetnek a napi élelemforrásban feltétlenül szükségesek, a normális véráramlásnak a biokémiai reakciók végrehajtásának a szervezetben. Figyelemre méltó a tojáshéj jótékony hatása a csontokra és izületekre. Különösen hasznos a tojáshéj a fiatal gyermekek fejlődésére mivel, folyamatosan figyelemmel érkezik a kalcium. A most kapható bébiételekben bár nem tüntetik fel a fűrjtojáshéjat, előszeretettel szerepel kiegészítőként gránát néven. Ok hogy, az angolkórt és a vészes vérszegénységet hivatott megelőzni. Megfigyelték, a tojáshéj fogyasztóknál, gyorsabban gyógyultak az ortopédiai betegek, a veleszületett csípő zavarban szenvedők, és a csontritkulás (csont lágyulás) -ban szenvedők. A gyermekek és felnőttek kezelésére, jó hasznát vehetnek körömápoláshoz, a törékeny hajhoz, a vérző fogínyre, ingerlékenységre, álmatlanságra, szénanáthára, asztmára.

Gyakori kérdés: hogyan és mikor kell bevenni a port? Étkezés előtt, vagy étkezés után? Ebben az esetben nem számít, mikor vesszük be. Egy időben a főétkezéskor. Ennek hatását fokozhatjuk, ha a porba 3-5 csepp citromlét és azt zsírba keverve (amibe a D-vitamin és jód is van) fogyasszuk el. Miért jó?

Az immunrendszer egyensúlyának helyreállítása: A szükséges vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok, hiánya romló egészségi állapothoz és különböző betegségek kialakulásához vezet. A fürjtojás fogyasztásával nagy mennyiségű természetes vitaminok, ásványi anyagok és esszenciális aminosavak jutnak a szervezetbe. A fürjtojás rendszeres fogyasztásával ezeknek a hasznos anyagoknak helyreáll a szervezet számára szükséges szintje, mely az immunrendszer egyensúlyának helyreállását eredményezi, megszünteti a különböző betegségeket, ellenállóvá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben. Energianövelő hatása miatt a sebészeti beavatkozások és a rákkezelések természetes gyógymód kiegészítője. A fürjtojás lizozimot is tartalmaz. A lizozim a nyolc esszenciális aminosav egyike mely gátolja a káros mikroorganizmusok fejlődését a szervezetünkben.  

A legsúlyosabb betegség – a rák: A gyenge immunrendszer legsúlyosabb következménye a rák. A rák elleni kezelésben a természetgyógyászatot preferáló klinikai kutatások alapján az orvosok úgy vélik, hogy a fürjtojás összetételében lévő összetevőkkel, igen eredményes hatást érnek el a gyógyításban. Az ő nézeteik szerint a fürjtojás rendszeres fogyasztásával, megelőzhető a rák kialakulása, mivel a rák, hátterében éppen a csökkent immunitás áll.  

Belső szervi hatások: Az emésztőrendszer és a gyomor működésének normalizálása. Gyomorfekély kezelése. Sikeresen kezelhető a krónikus epehólyag-gyulladás. A szív-és érrendszer tevékenységének, a vérnyomásnak a normalizálása. A szívbetegség és az érelmeszesedés gyógyulásának elősegítése. Megelőzi a vérszegénységet. Helyreállítja a vérképletet. Jótékonyan hat a pajzsmirigy működésére. Méregtelenítő hatása miatt a máj és a vese megbetegedéseit gyógyítja. A prosztata, a hasnyálmirigy és más létfontosságú szervek gyógyítása. Az anyagcserezavarok megszüntetésével hatékony kezelésnek bizonyul kóros elhízás esetén. Késlelteti a szervek öregedési folyamatát még idősebb korban is.  

Légzőszervi hatások: Megszünteti az akut légzőszervi fertőzéseket (náthát és influenzát). Enyhíti az asztma és a szénanátha tüneteit, rendszeres fogyasztása megszünteti az asztmát és a szénanáthát.

Az idegrendszerre gyakorolt hatása: A magas vitamin-tartalma, és nagy mennyiségű foszfor, kálium, vas tartalma elősegíti az agy jobb működését és javítja a memóriát. Rendszeres fogyasztása nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá tesz, ezzel növelve a stresztűrő képességet. Az idegrendszer normális működésének helyreállításával nő a fizikai és szellemi teljesítőképesség, normalizálódik a szervezet alvásigénye, jelentős mértékben javul az alvásminőség, megszűnik az álmatlanság. Csökken, és rendszeres fogyasztással megszűnik a frontérzékenység. Pozitívan hat a migrénes problémákra, a rohamok ritkábban fordulnak elő, és gyengébb lefolyásúak lesznek.

Cukorbetegség: Jó hatással van a megfelelő inzulinszint helyreállításában. (csal natúr tojás fogyasztásánál!)  

Fejlődésben lévő gyerekekre gyakorolt hatása: Erősíti a csontozatot. A csontok erősítése, a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitel a kamaszkori hirtelen növekedéskor. Megakadályozza az allergiát, az erős immunrendszer ellenállóvá tesz a fertőzéses megbetegedésekkel szemben, pozitívan befolyásolja a gyermekek szellemi fejlődését.

Nemi aktivitás és fogamzás: A fürjtojás sok foszfort, vasat, nyomelemeket és B1, B2 vitamint tartalmaz. Nőknél növeli a petesejtérését. Férfiaknál serkenti a hímivarsejtek termelődését. A megfelelő vérkeringés helyreállításával megszünteti a merevedési problémákat. Az idegrendszeri eredetű merevedési problémákat is kedvezően befolyásolja az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatásának köszönhetően. A szervezetre gyakorolt egyéb hatásai (jó közérzet, általános erőnlét növekedés, az idegrendszer normális működése, jó vérkeringés stb.) a nemi aktivitást is jelentős mértékben növeli mindkét nemnél.

Várandósság: A nagy mennyiségű természetes vitaminok és ásványi anyagok bevitelével, nagyban hozzájárul az áldott állapotban lévő nők erőnlétének, egészségének megőrzéséhez és a magzat egészséges fejlődéséhez. Az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatása enyhíti, megelőzi a szülés utáni depressziót.  

Magas kalcium tartalmának hatásai: A kalcium hiány csontritkulást és a csonttörések fokozott előfordulását eredményezik. Gyermekeknél a kalcium hiány gerincferdülést, helytelen fognövekedést, a fogazat romlását (fogszuvasodás, fogzománcsérülések) okozza. A rendezetlen kalcium-anyagcserét gyakran kíséri vérszegénység, emésztési zavarok, fogékonyság a náthára, az allergiára, a herpeszre az ajkakon, csökkent ellenállás a sugárzás ellen (májfoltok kialakulása a napfénytől). Állapotos asszonyok szervezetének megnövekedett kalcium igényét is megfelelően biztosítja.  

Kezelés tojáshéjjal: Az ókori orvosság részeként, számos gyógyászati vegyület mellett alkalmazták a tojások héját is. A fürjtojásban és különösen a tojáshéjban magas a kalcium tartalom, ami könnyen emészthető. Orvosi kutatások kimutatták, hogy a fürj tojáshéj 90%-os kalcium-karbonátot tartalmaz és könnyen emészthető, ezért rendkívül kedvező hatása van a csontozat és az izületek megbetegedéseinek kezelésében. A tojáshéj-fogyasztóknál gyorsabban gyógyulnak az ortopédiai betegségek, a veleszületett csípő zavarok és a csontritkulás (csontlágyulás). Magyarországon oly gyakori csontritkulás betegség miatt nemcsak a fürjtojás héj fogyasztása ajánlható, hanem magának a fürjtojásnak a gyakoribb fogyasztása is alkalmas a megelőzésre, kezelésre, mert a szervezet jó kalciumháztartásához nélkülözhetetlen D-vitaminnak is legkiválóbb forrása. Az elfogyasztott fürjtojás héját ne dobjuk ki, hanem kívül-belül alaposan megmosva szárítsuk meg, majd darabokra törve kávédarálóban, vagy egy mozsárban őröljük púder finomságúra. Hogyan és mikor kell bevenni a tojáshéj port? Étkezés előtt, étkezés után vagy étkezés közben is bevehető. Hatását fokozhatjuk, ha a porba 3-5 csepp citromlét teszünk és ezt zsírba keverve (amiben a D-vitamin és jód is van) fogyasztjuk el.  

Természetes kozmetikumok: A fürjtojást a benne lévő természetes vegyületek miatt az európai kozmetikai ipar a drága krémek, arc pakolások és samponok készítésére használja. A fürjtojás kozmetikai célú alkalmazása akkor a legeredményesebb, ha belsőleg (méregtelenítés, vitamin és nyomelem pótlás érdekében) és külsőleg, pakolásként is egyszerre alkalmazzuk. A bőr megfiatalodik, eltűnnek a különböző bőrhibák. A méregtelenítő hatásnak köszönhetően a májfoltok elhalványodnak, és rendszeres fogyasztással eltűnnek. Megszűnik a haj töredezése, a természetesnél nagyobb mértékű hajhullás, a haj fényesebb, erősebb, selymesebb lesz. Hajnövekedést serkentő hatása van. A tojássárgája oldja a zsírt, viszont nem irritál, táplálja a fejbőrt. Dörzsöljünk egy vagy két tojássárgáját a hajunkba, legfőképpen a tövéhez, hagyjuk rajta 15 percet, majd mossuk le meleg vízzel. A második mosást végezzük higított samponnal. Erősíti, körmöket. Megszünteti a fogínyvérzést. Hatásos a zsíros arcbőr kezelésére az egy tojássárgájából és egy teáskanálnyi friss citromléből készített, negyedóráig alkalmazott arcpakolás. Száraz bőr kezelésére az egy tojássárgájából és két evőkanál mézből készített, negyedóráig alkalmazott arcpakolás. Jó bőrregeneráló, bőrnyugtató szer a tojásfehérje. Hidegtől, széltől kiszáradt, kivörösödött kézbőrbe dörzsöljünk fürjtojás fehérjét, 10-15 perc után mossuk le.  

Jelentős mértékű méregtelenítő hatás, bevetés a sugárzások ellen: Japánban az atomtámadások túlélőinek, majd a csernobili katasztrófa túlélőinek gyógyítására, valamint azoknak az orvosoknak, és atomkutatásban résztvevő kutatóknak, akik sugárzásnak vannak kitéve, napi 30 fürjtojás fogyasztását javasolták, mert a sugárzás a szervezetből hamarabb kiürül a fürjtojás fogyasztásakor, mint más gyógyszeres kezeléssel. A fürjtojás fogyasztásával a sugárfertőzötteknek helyre áll a normális étvágya, megszűnik a fáradtság és a fájdalom a szívben, csökkennek a szédülési panaszok és az orrvérzés is abbamarad.

Az írások zöme  Perepel.ru  a moszkvai akadémia kiadásával és Terebess.hu oldalról valók.